logo
15/04
12/04
11/04
2 ...

Завтра судитимуть міського голову Сколе Москаля

10-09-2019 16:241642

Завтра судитимуть міського голову Сколе Москаля
Фото: zrada.today

У середу, 11 вересня, о 15:00 у Миколаївському районному суді має відбутися чергове засідання за позовом прокуратури Львівської області до міського голови Сколе Володимира Москаля. Кримінальна справа стосується прийняття мером «пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою», або, якщо по-народному, хабара.

Схоже, цього судового засідання, а заразом і відповідальності скандальний міський голова вкотре уникне. Як стало відомо, Володимир Москаль перебуває в терапевтичному відділенні Сколівської ЦРЛ, куди потрапив саме напередодні суду. Це вже не перша його неявка на виклик Феміди. Цей судовий процес тягнеться ще з липня 2018 року і впродовж усього цього часу кілька разів перед розглядом справи мер потрапляв до лікарні або ж його адвокати знаходили аргументи для відсторонення судді. Таким чином, укотре затягують справу, розгляду якої, як і справедливості загалом, годі дочекатися.

 

До слова, це не єдина кримінальна справа мера Сколе, відповідальності за яку він усіма способами намагається уникнути. Так, у Львівському апеляційному суді розглядають ще одну справу, суть якої аналогічна: «одержання неправомірної вигоди службовою особою». За цей хабар Стрийський міськрайонний суд призначив панові Москалю покарання – 6,5 року позбавлення волі. Однак під вартою мер не був, оскільки оскаржив вирок, подавши апеляцію, і продовжує виконувати посадові обов’язки.

Нагадаємо, що у травні минулого року Володимир Москаль опинився в центрі антисемітського скандалу після того, як голова Українського єврейського комітету Едуард Долінський опублікував виступ міського голови Сколе, де він, зокрема, заявив, що причиною поразки гітлерівської Німеччини була допомога Сталіну з боку «світового жидівства», а події останніх чотирьох років після Революції гідності в Україні назвав «спектаклем москвинсько-жидівської влади». Через ці антисемітські висловлювання поліція відкрила чергове провадження.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news