Політика постійно змінюється – історія ніколи | Блог Олега Филика

http://leopolis.news/post/75173/polityka-postiyno-zminyuetsya--istoriya-nikoly--blog-olega-fylyka

17/11/2022

З’явилися експерти, які швидше за всіх гуглять. Народилося ціле покоління залежних від уваги людей. А люди із залежністю завжди брешуть. 

І зараз уже ніщо не може бути сказано настільки правильно, щоб його не можна було неправильно розтлумачити. 

 Все, що потрібно сучасній людині для підвищення індексу щастя - це віра в диво. І поки люди будуть вірити в диво, ті, хто це диво проголошує, без хліба не залишаться. Називайте їх як хочете - світова еліта, таємний уряд, преосвященні політики, провидці, чародії... 

 Річ у тому, що сама правда ніде не виникає і нікуди не зникає – з’являється лише вміння її бачити, визнавати й розрізняти. Люди будуть сперечатися через правду, писати про неї книжки, воювати за неї, але жити по правді люди не будуть! 

Розрахунок іде на те, що нація, яка звикла до чесного життя і чистого гендеру, до гідного спротиву, має вмерти, має бути знищена… Як це зараз і відбувається… І тоді мавпа з гранатою та дурень з інтернетом стають однаково небезпечними й однаково всевладними. На власні очі ми бачимо як ці дві компоненти поєдналися в росіянській істоті. 

 Тому тактовне поводження з росіянами приведе не лише до проблем політичного масштабу, але й до нескінченого терору. 

 Сьогодні майбутнє світу залежить не від того, яку позицію займе Америка чи Європа, а від того, що зробить Україна. 

І хтозна-як повернулася б історія людства, якби не тисячі закатованих і замордованих кремлем українських умів і талантів за століття тотального геноциду і терору. 

Я не випадково звів свої роздуми до одвічного українсько-російського протистояння. Я зробив це свідомо - аби показати, що всі експерименти, які проводило і проводитиме зло на цій землі, будуть ставитися в росії і проводитися на росіянах. І тут не йдеться про путіна - йдеться про саму народність, яка дала йому владу. їм завжди буде мало 17 100 000 км². Аби відчувати себе щасливими, вони завжди шукатимуть кращого поза межами самих себе… 

І зараз - коли світ переконався, що може легко обходитися без російського газу - час йому поставити собі питання: чи зможете ви обійтися без українського захисту від 142 мільйонів піддослідних умовних рефлексів, плодів ненависті і поразки?

Олег ФИЛИК, доктор філософії