logo
28/03
2 ...

Кафедра педіатрії і неонатології ФПДО Львівського медуніверситету отримала грант на нове обладнання

18-11-2022 15:501128

Кафедра педіатрії і неонатології ФПДО Львівського медуніверситету отримала грант на нове обладнання
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

Учора,17 листопада 2022 року, в міжнародний День недоношених дітей, компанія Nortal (материнська організація української ІТ компанії Skelia) передала сертифікат на симуляційне обладнання для кафедри  педіатрії і неонатології ФПДО Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Сертифікат підтверджує закупівлю обладнання для симуляційного кабінету кафедри, а саме – манекен немовляти та спеціальне обладнання для симуляції порушень серцевого ритму, на якому майбутні неонатологи будуть вивчати прийоми реанімації та проводити маніпуляції за різними сценаріями.

«Прототип дитини містить прилади, які в залежності від дій лікаря-інтерна, лікаря-слухача будуть подавати різні сигнали й показувати до чого призводить та чи інша маніпуляція. Тож навчання відбуватиметься швидше й ефективніше, що покращить якість допомоги в практичних реаліях», – розповідає Марія Кісельова, лікар-неонатолог, д.мед.н., професорка, завідувачка кафедри педіатрії і неонатології факультету післядипломної освіти ЛНМУ  ім. Данила Галицького.

Як зауважив Ростислав Щепан, директор Skelia Україна, компанія вирішила виділити частину бюджету на проекти для розвитку України.

«Підвищення якості освіти лікарів важливе як в мирний, так і в військовий час, й ми раді, що долучилися до розвитку імітаційного центру у Львові», – зауважив він.

До слова, створення імітаційного центру кафедри педіатрії і неонатології ФПДО, що базується у Львівській міській лікарні Святого Миколая (вул. Пилипа Орлика) розпочалося ще в 2019 році. Обладнання було закуплено, головним чином, коштом ЛНМУ ім. Данила Галицького ( більш як на 750 тис. грн.),  долучалися й благодійники.

Починаючи з наступного року понад 500 лікарів-інтернів-педіатрів, лікарів-інтернів-загальної практики сімейної медицини, слухачів тренінгових циклів за спеціальностями «Неонатологія», «Дитяча анестезіологія», «Акушерство-гінекологія», «Загальна практика, сімейна медицина» циклів тематичного удосконалення, стажування, аспірантів, науковців та медичних працівників використовуватимуть нові симулятори, щоб навчатися екстреній допомозі та реанімації новонароджених та немовлят.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news