Іменні стипендії Героїв України – Героїв Небесної Сотні отримуватимуть 25 молодих українських науковців

http://leopolis.news/post/75381/imenni-stypendi-gerov-ukrany--gerov-nebesno-sotni-otrymuvatymut-25-molodyh-ukranskyh-naukovciv

21/11/2022

Повідомляє МОН України.

«Щороку за активну громадянську позицію, відмінне навчання та вагомі наукові результати студентам, курсантам, молодим науковцям призначаються стипендії імені Героїв Небесної Сотні. Згадаймо подвиг Героїв України – Героїв Небесної Сотні, які стали ангелами патріотизму та мужності заради збереження теперішнього та розвитку майбутнього. Пам’ятаймо відданість Героїв, шануймо їхні ідеали, вчинки та подвиги для кращого майбутнього держави!» – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

На конкурс було подано документи 71 претендента, які працюють або навчаються у закладах вищої освіти та наукових установах, що належать до сфери управління міністерств України, Служби безпеки України або перебувають у віданні Національної академії наук України, національних галузевих академій наук України.

Переможцями конкурсу стали 25 найкращих молодих учених України, які мають вагомий внесок у розвиток української науки як важливої складової захисту національних інтересів України, посилення міжнародного авторитету України, внесок у розвиток демократичних та гуманістичних цінностей у сфері науки і освіти, а також займають активну громадянську позицію.

Визначення переможців на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим ученим для увічнення подій Революції гідності та вшанування подвигу Героїв України – Героїв Небесної Сотні на 2023 рік відбулось відповідно до 5 номінацій:

стипендія імені Дмитра Максимова – 5 осіб;

стипендія Імені Назарія Войтовича – 5 осіб;

стипендія імені Романа Гурика – 5 осіб;

стипендія імені Устима Голоднюка – 5 осіб;

стипендія імені Юрія Поправки – 5 осіб.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news