logo
10/03
08/03
03/03
12/02
08/02
06/02
03/02
15/01
20/12
11/12
03/12
25/11
22/11
17/11
2 ...

Чи була Революція Гідності революцією? | Блог Ростислава Новоженця

22-11-2022 14:053468

Чи була Революція Гідності революцією? | Блог Ростислава Новоженця

9 років тому, 21 листопада 2013 року, в Україні розпочалась Революція Гідності. Тоді український народ повстав проти антиукраїнського режиму, керованого «Партією регіонів», на чолі з Президентом В. Януковичем. Приводом для протестів послужило розпорядження уряду М. Азарова призупинити процес підготовки  до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Згодом  акції протесту охопили всю Україну, але найбільшого розмаху вони досягнули на Майдані у Києві. Після силового розгону Євромайдану в столиці 30 листопада завершився мирний етап протистояння з владою. Внаслідок застосування зброї владними силовими структурами за час революції загинуло більше сотні людей  – Небесна сотня. Сама ж Революція Гідності тривала протягом трьох місяців і закінчилась 23 лютого 2014 року перемогою повсталого люду. Президент В. Янукович таємно втік з  України й був визнаний Верховною Радою таким, що самоусунувся від виконання своїх обов’язків. Новим головою ВРУ було обрано О. Турчинова, він же став в. о. Президента України. Через декілька місяців Президентом України вибрали П. Порошенка.

Але чи була Революція Гідності справжньою революцією? Вочевидь, ні!  Адже за самим визначенням революція передбачає докорінну зміну існуючого ладу. А що кардинально змінилось після Революції Гідності? Правляча «Партія регіонів» плавно перетворилась в ОПЗЖ. Ніхто з членів ПР не поніс відповідальності за злочини режиму. Ніхто з них досі не покараний за розстріли Небесної сотні. Найбільш одіозні регіонали втекли в Росію. Але на місце президента регіонали таки посадили свою людину. Адже, П. Порошенко був одним із засновників ПР і міністром в уряді М. Азарова.

Відповідно П. Порошенко, який в ізраїльському Кнесеті вибачався за злочини українців перед євреями, продовжив і національну кадрову політику свого попередника, зокрема, зі ставкою на  осіб єврейського походження. Такими були обидва прем’єр-міністри: А. Яценюк – «Арсеній, що в шаровари «прятал» пейси», ревний захисник якогось там єврейського хлопчика, нині проживає  в Ізраїлі та В. Гройсман – раніше носив імперську георгіївську стрічку, а  дід якого вихвалявся, що вбивав петлюрівців. Такими були й обидва голови адміністрації президента – Б. Ложкін, тепер президент Єврейської конфедерації України та І. Райнін – донедавна голова Харківської обласної організації партії «Опозиційна платформа — За життя» (нині – заборонена).

То чи принесла Революція Гідності для українців докорінні зміни? Чи запанували ми українці у своїй сторонці? Відповідь лежить на поверхні!

Слава Героям Євромайдану, вічна память Небесній сотні!

Ростислав Новоженець, учасник Революції Гідності

Спростування:

В цьому матеріалі автор Ростислав Новоженець стверджує, що Арсеній Яценюк «нині проживає  в Ізраїлі».

Офіційно заявляю, що це твердження абсолютно неправдиве, воно є відвертою брехнею.

Арсеній Яценюк не проживав і не проживає в Ізраїлі, має українське громадянство, постійно перебуває в Україні та займається допомогою фронту. 

 

Ольга Лаппо, прес-секретар прем’єр-міністра України 2014-2016 рр, Голови Київського без пекового форуму Арсенія Яценюка.