logo
28/03
27/03
2 ...

Право видачі ветеринарних документів в Україні поширять на ліцензованих лікарів

23-11-2022 20:57431

Право видачі ветеринарних документів в Україні поширять на ліцензованих лікарів
Фото: ілюстративне

Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 18 листопада 2022 р. №1295 «Про затвердження Методики розрахунку плати за видачу ветеринарних документів».

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України, пише Аgroportal.ua. 

Зазначається, що затверджена методика визначає механізм розрахунку плати за видачу ветеринарних документів: міжнародних ветеринарних сертифікатів, ветеринарних свідоцтв, ветеринарних паспортів на тварин.

«Крім цього, вказаною постановою внесено зміни до додатків 1 та 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 9 червня 2011 р. №641 «Про затвердження переліку платних адміністративних послуг, які надаються Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, органами та установами, що належать до сфери її управління, і розміру плати за їх надання», а саме ветеринарні документи виключено з переліку адміністративних послуг.

Відповідно, з набуттям чинності постановою буде припинено практику видачі ветеринарних документів виключно спеціалістами державних установ, що входять до системи Держпродспоживслужби. Право видачі зазначених документів буде поширено, у тому числі, на ліцензованих ветеринарних лікарів», — пояснюють у міністерстві.

Постанова набирає чинності через один рік з дня припинення або скасування воєнного стану.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news