logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Вчора відбувся блекаут в українській енергосистемі – Герман Галущенко

24-11-2022 09:26643

 Вчора відбувся блекаут в українській енергосистемі – Герман Галущенко
Фото: автор: Роман Балук

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що внаслідок вчорашньої масованої ракетної атаки відбувся блекаут в енергосистемі України. Ситуація зараз складна, але контрольована.

Про це Герман Галушенко заявив в ефірі загального телемарафону «Єдині новини».

 «Ситуація складна взагалі по країні. Є області, де збільшили постачання електроенергії. Але треба ключове розуміти, що вчора насправді відбувся блекаут в нашій енергосистемі, внаслідок тих обстрілів, які відбулися. Насправді ситуація дуже складна. Але на зараз, о 4 ранку ми змогли об'єднати енергосистему, вона вже зараз працює, як єдина. На сьогодні вже заживлені об'єкти критичної інфраструктури по всій країні, відповідно ми будемо збільшувати обсяг генерації впродовж дня», - зазначив Герман Галущенко.

 За його словами, до вечора вже запрацюють українські АЕС, які генеруватимуть електроенергію у мережу і це значно скоротить дефіцит.

  Як писав Leopolis.news, внаслідок вчорашньої ракетної атаки через зниження частоти в енергосистемі України на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені.

Вчора, держава-терорист здійснювала пуски ракет із 10 літаків-ракетоносців Ту-95мс з районів Волгодонська Ростовської області та Каспійського моря, а також із двох малих ракетних катерів з акваторії Чорного моря. Загалом було випущено близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр». 51 ракету знищено силами та засобами протиповітряної оборони.

Президент України Володимир Зеленський закликав Радбез ООН  дати чітку оцінку вчинкам держави-терориста відповідно до Статуту цієї організації. Україна пропонує, щоб РБ ухвалив резолюцію про засудження будь-яких форм енергетичного терору.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news