В Україні виробництво електроенергії зросло, потреби споживання забезпечені на 70% – Укренерго

http://leopolis.news/post/75615/-v-ukrani-vyrobnyctvo-elektroenergi-zroslo-potreby-spojyvannya-zabezpecheni-na-70--ukrenergo

25/11/2022

Про це повідомили в Укренерго.

«Атомні станції набирають потужність. Забезпечено живлення потреб Запорізької атомної станції. Попри отримані після ракетних обстрілів ушкодження, працюють тепло- та гідроелектростанції, теплоелектроцентралі, підключилась в роботу частина «зеленої» генерації», - зазначили в Укренерго.

Наразі тривають  роботи по відновленню живлення побутовим споживачам. Темпи відновлення сповільнюють складні погодні умови: через сильний вітер, дощ та мінусову температуру вночі до пошкоджень, завданих російськими ракетами, додаються обмерзання та пориви проводів в розподільчих мережах (обленерго). Ремонтні бригади «Укренерго» разом із колегами з обленерго працюють цілодобово, ліквідуючи пошкодження. 

В Укренерго зауважили, що дефіцит електроенергії в системі зберігається. 

Наразі це 30% від загального обсягу споживання. У зв’язку з цим в усіх областях України введені й планові, і аварійні графіки обмеження споживання. Українців просять пам’ятати, якщо в будинку немає світла, це означає, що саме в цей момент працюють ремонтники. 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news