logo
29/03
28/03
2 ...

Світло, зв’язок, тепло та укриття: у Львівському районі розгорнули Пункти Незламності

25-11-2022 18:42729

 Світло, зв’язок, тепло та укриття: у Львівському районі розгорнули Пункти Незламності
Фото: ЛОДА

На території Зимноводівської громади розгорнули вже шість Пунктів Незламності. За потреби, додаткові запрацюють на базі шкіл, дитячих садочків та інших адміністративних будинків.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Такі місця обігріву починають працювати у разі тривалої відсутності електроенергії в населеному пункті. Тут можна зігрітися, зарядити телефони та павербанки, під’єднатися до інтернету, приготувати гарячі напої, їжу», – розповів заступник сільського голови Зимної Води Назар Оліярник.

Один з пунктів розгорнули на базі дитсадка у Зимній Воді. 

«В нашому навчальному закладі є всі умови для того, щоб розгортати пункт Незламності для односельчан. Перш за все, тут мешканці зможуть знайти тепло, в нас є дизель-генератор. Тут безпечно – в разі повітряної тривоги є укриття, де можуть вміститись 500 людей. Ми надамо умови і для того, щоб в пункті можна було переночувати – наприклад,  спортивні мати, які можна розстелити», – зазначила директорка дитсадка в Зимній Воді Марія Батіг.

Також Пункти Незламності розміщені у Львівському районі за такими адресами: 

  • Приміщення КНП «ЦПМСД» Оброшинської сільської ради, село Оброшино, пр-т Вольського, 9а;
  • ЗДО "Дитячий всесвіт" Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області, село Зимна Вода, вул. Сагайдачного, 2;
  • Село Давидів, ліцей, вул. Галицька 4б;
  • Село Ямпіль, вул. Шевченка 12.

Президент Володимир Зеленський заявив, що «Пункти Незламності», які почали діяти по всій Україні в умовах знеструмлення через російські ракетні удари, функціонуватимуть цілодобово та безкоштовно як місця тимчасового перебування.

Напередодні заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що в Україні вже відкрили 4 362 «Пункти Незламності» попри те, що планували 4200.

Перейшовши за посиланням, ви зможете з`ясувати, де біля вашої домівки найближче є такий пункт.

 

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news