logo
28/03
27/03
2 ...

Відбулася міжнародна конференція «Карпатські бджоли – наші благодійники»

23-11-2022 14:14992

Відбулася міжнародна конференція «Карпатські бджоли – наші благодійники»
Фото: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицього

15-16 листопада 2022 року відбулася міжнародна конференція «Карпатські бджоли  наші благодійники» в рамках грантового Проєкту Програми Транскордонного Співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Про це повідомляє Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицього.

У роботі конференції активну участь брала доктор ветеринарних наук, в.о. завідувача кафедри нормальної та патологічної фізіології імені С.В.Стояновського Ірина Ковальчук, яка виступила з усною доповіддю на тему: «Перспективи створення інноваційних засобів для підвищення життєздатності медоносних бджіл».

Під час конференції обговорювалися актуальні проблеми стану та перспектив розвитку галузі бджільництва, збереження бджіл, протидія і профілактика захворювань бджіл, екологічної безпеки продукції бджільництва. Були висвітлені пропозиції щодо активної творчої співпраці молодих науковців з установами зарубіжних країн, участі у міжнародних грантах і програмах, наукових форумах, семінарах та круглих столах.
Окрім того, в рамках роботи конференції відбулася екскурсія на пасічниче господарство «Sądecki Bartnik». На даний момент «Sądecki Bartnik» є однією з найбільших фірм у Польщі, що пропонує натуральний мед і продукти бджільництва.

На пасіках отримують високоякісні сортові меди, пилок, маточне молочко, віск, прополіс і пергу. Також підприємство закуповує продукти бджільництва у вітчизняних та закордонних пасічників. Компанія піклується про збереження природних властивостей меду, який виробляє, для чого відстежує кожний етап виробництва, переробки та фасування. Високий рівень якості продуктів бджільництва завдяки багатоступеневій системі контролю і сучасних методах дослідження у лабораторії.

Вітриною підприємства є не тільки сучасне виробництво, а й музей бджільництва під відкритим небом.

У цілому атмосфера заходу, актуальна і цікава програма та високий рівень його організації спонукали усіх запрошених до налагодження контактів, подальшого спілкування та співпраці.

Leopolis.news