logo
28/03
2 ...

Львівська обларада вирішила перетворити дві санаторні школи у наукові ліцеї

29-11-2022 14:351532

Львівська обларада вирішила перетворити дві санаторні школи у наукові ліцеї
Фото: пресслужба ЛОР

Депутати Львівської обласної ради проголосували за зміну типу та найменування комунальних закладів «Винниківська загальноосвітня санаторна школа І-III ступенів» та «Львівська загальноосвітня санаторна школа № 1 І-III ступенів імені Б.-І. Антонича» у наукові ліцеї: «Винниківський науковий ліцей» та «Львівський науковий ліцей № 1 імені Б.- І. Антонича».

Як інфоррмує пресслужба Львівської облради, зміну типу й найменування санаторних шкіл погоджено Міністерством освіти і науки України. Реорганізація відбувається з метою покращення якості освітніх послуг, відповідно до Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року №438 «про затвердження Положення про науковий ліцей».

Реформування двох обласних санаторних шкіл відбуватиметься поступово, депутати визначили п’ятирічний перехідний період до 2027 року. За цей час у комунальних закладах Львівської обласної ради «Винниківський науковий ліцей» та «Львівський науковий ліцей № 1 імені Б.- І. Антонича» функціонуватимуть класи санаторного типу і наукового ліцею. Проєкт рішення щодо зміни типу та найменування закладів напрацювали члени профільної депутатської комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради.

За словами голови комісії Іванни Герус, на Львівщині чотири санаторні школи. Реформуватимуть поки що дві з них, у співпраці з науковцями з Національного університету «Львівська політехніка» та Національного університету імені Івана Франка. Між санаторними школами та закладами вищої освіти підписано Меморандум про співпрацю.

«Такі заходи дозволять підвищити якість освітніх послуг. Не менш важливо, що в ліцеях діти зможуть не лише отримувати знання, а й безпечно проживати. Це особливо актуально зараз, в умовах воєнного стану, коли на Львівщину прибули внутрішньо переміщені особи», - наголосила Іванна Герус.

На думку директорки КЗ ЛОР «Винниківська загальноосвітня санаторна школа І-ІІІ ступенів» Ліля Свистович формат наукового ліцею є найбільш доцільним, адже передбачає глибоку профільну освіту і розвиток обдарованих дітей.

«Ми готуємося до трансформації школи, відповідно до законодавства. То ж разом із фахівцями проаналізували можливості та вирішили обирати 4 освітні напрямки: інформаційні та комунікаційні технології, робототехніку і футбол. В одному місці ми плануємо інтегрувати різні профілі, які будуть доповнювати один одного. Тобто інтелектуальна освіта у поєднанні зі спортом, сприятиме всебічному розвитку учнів», - розповіла Ліля Свистович.

Leopolis.news