Заволодіння коштами на житло для прикордонників: справу щодо екскерівників Західного управління ДПС передали до суду

http://leopolis.news/post/75875/zavolodinnya-koshtamy-na-jytlo-dlya-prykordonnykiv-spravu-shchodo-ekskerivnykiv-zahidnogo-upravlinnya-dps-peredaly-do-sudu

30/11/2022

Як повідомляє пресслужба САП, прокурор за матеріалами розслідування НАБУ скерував до ВАКС справу стосовно колишніх першого заступника і начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, а також керівника підприємства-підрядника, за обвинуваченням їх у заволодінні понад 14 млн грн під час будівництва будинків для Державної прикордонної служби України.

Упродовж 2016-2017 років підрядник мав збудувати в Ужгороді 5 багатоквартирних будинків для співробітників прикордонної служби. Попри те що частина робіт не була виконана, а частина будівельних матеріалів взагалі не була використана, службовці ДПСУ підписали акти приймання виконаних будівельних робіт і безпідставно перерахували на рахунки підприємства понад 14 млн грн. У подальшому ці кошти співучасники злочину привласнили і розпорядились ними на власну користь.

 

Дії осіб САП та НАБУ кваліфікують за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України. За вчинене особам може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За інформацією видання «Слово і діло», йдеться про ексначальника Західного регіонального управління ДПСУ Володимира Єгорова, його експершого заступника Руслана Краснопортка і керівника приватної багатогалузевої виробничо-торгової компанії «Захід» Володимира Олійника.

Як повідомляли, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівництву Західного регіонального управління ДПСУ.

За даними слідства, у вересні 2016 року Державна прикордонна служба України та компанія-забудовник уклали угоду, за якою в Ужгороді мали збудувати 5 багатоквартирних будинків для співробітників ДПСУ коштом бюджету. Проте, як виявилось, усі необхідні будівельні роботи не були виконані, відтак будинки виявилися непридатними для життя. Не дивлячись на це, посадовці ДПСУ підписали акти приймання виконаних будівельних робіт і перерахували понад 14 млн грн компанії-забудовнику за роботи, які по факту виконані не були.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news