logo
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

В Україні створили кадровий резерв для керівників закладів освіти

01-12-2022 15:101322

В Україні створили кадровий резерв для керівників закладів освіти
Фото: uifuture.org

Для системного підвищення кваліфікацій керівників закладів дошкільної, загальної середньої, професійної, фахової передвищої та вищої освіти Міністерство освіти і науки України спільно з ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» та ГО «Асоціація інноваційної та цифрової освіти» запровадили платформу «Національна школа управлінців».

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

«Підготовка еліти у сфері освіти – це фундамент для реалізації майбутніх реформ в освітній галузі. Саме керівники дитячих садків, шкіл, коледжів, закладів професійно-технічної освіти та університетів мають бути не просто адміністративними менеджерами своїх закладів освіти, а головними амбасадорами системних змін, які надихатимуть та організовуватимуть свої колективи до рішучих дій, що приведуть до покращення якості навчання, запровадження інноваційних технологій в освіті та підготовки нових поколінь українців до успішного життя, наперекір усім викликам сьогодення», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Переваги навчання у Національній школі управлінських кадрів (Школа):

·        застосування інноваційних освітніх технологій, зокрема мультимедійних курсів у міжнародному форматі «SCORM»; 70% навчання це – практичні заняття та практика у кращих закладах освіти;

·        міжнародні спікери з провідних країн у галузі освіти (США, Фінляндії тощо).

«Визнані вітчизняні та відомі зарубіжні фахівці навчатимуть майбутніх і новопризначених керівників закладів освіти управлінській справі, підтримають їх на шляху професійного і кар’єрного зростання, сприятимуть подальшому професійному розвитку досвідчених директорів», – говорить координаторка Національної школи управлінських кадрів, докторка педагогічних наук, професорка, заслужена працівниця освіти України, співробітниця ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Наталія Клокар.

Підвищення кваліфікації за допомогою платформи «Національна школа управлінських кадрів» передбачає різні форми навчання: дистанційну, очно-дистанційну, очну, змішану, що дасть можливість слухачам обрати найбільш зручну для кожного форму навчання. 

«Спеціально для цього проєкту, зважаючи на безпекову ситуацію в країні, був розроблений не просто сайт, а повноцінний портал Learning Management Sуstem (LMS), який дозволяє проходити навчання у дистанційному або змішаному форматах», – зазначив заступник голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти Дмитро Бондаренко. 

На сьогодні навчання доступне для керівників закладів загальної середньої освіти за двома програмами:

·        щодо навчання резерву управлінських кадрів галузі освіти за участю провідних українських фахівців та фінських експертів;

·        «Лідер у мені» – програма для керівників закладів освіти та ЗПТО, реалізована спільно з «Franklin Covey Education» (США) – провідною міжнародною освітньою організацією, яка навчає 500 найкращих компаній світу у понад 100 країнах. 

Найближчим часом на платформі «Національна школа управлінців» з’являться програми від корпорації «Intel», курс підвищення кваліфікації для керівників закладів дошкільної освіти тощо.

Нагадаємо, Європейська комісія виділить 14 млн євро на шкільні автобуси для українських дітей та закликала організації ЄС долучатися до ініціативи.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news