Пішли на співпрацю з окупантами: на Львівщині судитимуть трьох працівників ДСНС Донеччини

http://leopolis.news/post/75963/pishly-na-spivpracyu-z-okupantamy-na-lvivshchyni-sudytymut-troh-pracivnykiv-dsns-donechchyny

01/12/2022

«За даними слідства, вони добровільно зайняли посади в незаконних органах, створених на тимчасово окупованій території. Так, два командири відділення та майстер газодимозахисної служби однієї з державних пожежних частин ГУ ДСНС України у Донецькій області добровільно зайняли посади у так званому міністерстві громадянської оборони і надзвичайних ситуації терористичної організації «ДНР», – повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Як зазначає Територіальне управління ДБР, розташоване у місті Львові, повідомили про підозру трьом колаборантам з Волновахи Донецької області.

«Вони добровільно подали заяви щодо працевлаштування у так зване «міністерство надзвичайних ситуацій», яке створили росіяни на тимчасово окупованих ними територіях. Двоє з правоохоронців наразі обіймають посади командирів відділень, один – майстра газодимозахисної служби», – йдеться у повідомленні.

Колишнім правоохоронцям повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура. Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташоване у місті Львові.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news