Робота над законопроєктом про медіа триває

http://leopolis.news/post/75965/robota-nad-zakonoproektom-pro-media-tryvae

01/12/2022

Про хід розгляду пресслужбі НСЖУ розповів член комітету народний депутат від «Європейської Солідарності», досвідчений медійник Микола Княжицький.

«Ми ще не пройшли весь законопроєкт, – сказав Микола Леонідович. – Частина пропозицій враховується, частина – ні. Яким буде остаточний варіант, мені дуже важко сказати. Зокрема, законопроєкт передбачав, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення може припиняти діяльність засобу масової інформації на місяць. Ми наполягали на тому, щоб цей термін скоротили принаймні до тижня, і то після значної кількості порушень. Але поки що ця позиція не прийнята. Мої колеги пропонували, щоб припинення діяльності відбувалося винятково через суд, але ця позиція також поки що не прийнята».

За словами нардепа, до Комітету вже надійшло реагування від Єврокомісії щодо законопроєкту.

«Це загальна реакція одного з підрозділів Єврокомісії, там немає нічого особливого, – зазначив Микола Княжицький. – Є багато позитивних відгуків, є зауваження».

Він додав, що в залежності від того, яку кількість правок буде прийнято, «Європейська Солідарність» вирішить, чи підтримувати законопроєкт.

Робота над законопроєктом триває сьогодні, 1 грудня.

Leopolis.news