logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

6 грудня у Львові відкриють виставку зацифрованої спадщини «Музей української перемоги»

02-12-2022 18:021114

6 грудня у Львові відкриють виставку зацифрованої спадщини «Музей української перемоги»

6 грудня о 16:00 у Львові відбудеться відкриття виставки зацифрованої спадщини «Музей української перемоги».

Виставка триватиме до 20 грудня у бараці №1, Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору» (проспект В’ячеслава Чорновола, 45 Г), йдеться у повідомленні музею.

«Музей української Перемоги» – воєнно-документальний проєкт ГО «Піксельовані реальності» зі сканування історичної спадщини російської війни проти України.

Виставка включатиме першу частину зібраних експонатів командою та партнерами Піксельованих реальностей, а також об’єкти інших сканувальників України та світу.

«Хоча йде жахлива війна, зібрані нами предмети незабаром стануть історією, оскільки сліди руйнувань невпинно прибираються з вулиць міст. Мета колекції – показати надію, що живе в людях, боротьбу та волю повернути собі спокійне життя, показуючи крихкість добробуту та речей, які ми, як не дивно, сприймаємо мов належне», – повідомляють організатори.

Також, 6 грудня о 9.30 розпочнеться Форум «Музей української перемоги», присвячений збереженню культурної та історичної спадщини. Зареєструватися на нього можна за посиланням: https://bit.ly/pixmouv

Проєкт «Музей української Перемоги» реалізується громадською організацією Піксельовані реальності за підтримки Фонду ООН SDG (FFUN SDG), Європейського культурного Фонду та Istituto Italiano di Cultura Kyiv. Захід проводиться за підтримки Музею «Територія терору» та Палацу культури ім. Гната Хоткевича.

Leopolis.news