logo
29/03
2 ...

Науковці Львівського медуніверситету поглиблюють міжнародну співпрацю

05-12-2022 18:001323

Науковці Львівського медуніверситету поглиблюють міжнародну співпрацю
Фото: відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького

1-2 грудня 2022 р. на базі Херсонського державного університету відбулася  Міжнародна науково-практична конференція «Пріоритетні напрямки філологічних, лінгводидактичних і соціокомунікаційних досліджень», який пройшов у режимі онлайн.

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Захід зібрав науковців з 48 навчальних та наукових установ. Його учасниками стали як українські фахівці з Києва, Херсону, Харкова, Івано-Франківська, Рівного, Львова, Кам’янця-Подільського, так і наші колеги з-за кордону – Академії Поморської (м. Слупськ, Польща), Вільнюського університету (Литва), Кентського університету (Велика Британія), Мадридського університету імені Карла III (Іспанія), Науково-дослідного центру загальної лінгвістики імені Лейбніца (м. Берлін, Німеччина), Полонійної академії в Ченстохові (Польща), Університету ім. Ф. Палацького в Оломоуці (Чеська Республіка), Університету Нової Гориці (Словенія), Університету Мартіна Лютера (м. Халле, Німеччина) та ін.  

У межах наукової співпраці участь у міжнародному науковому форумі взяла і спрівробітниця Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького – завідувачка кафедри українознавства, докторка філологічних наук Тетяна Єщенко, яка виголосила пленарну доповідь на тему «Проблема категорійної ієрархії тексту у сучасній лінгвістиці».

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news