Зеленська отримала відзнаку The Hillary Rodham Clinton Awards

http://leopolis.news/post/76209/zelenska-otrymala-vidznaku-the-hillary-rodham-clinton-awards

06/12/2022

Як інформує Офіс президента, відзнаку Олені Зеленській вручила в режимі онлайн державний секретар США у 2009-2013 рр. Гілларі Клінтон.

«Хочу сказати відверто: я не маю відчуття, що ця нагорода належить лише мені. Вся Україна зараз бореться за свободу й водночас – за мирне життя у всьому світі. Тому дозвольте мені подякувати й розділити цю відзнаку з кожною українкою та українцем, що відстоюють право на мир», – наголосила під час виступу на церемонії нагородження дружина Президента України.

Вона додала, що розглядає цю нагороду як іще один знак підтримки України з боку Сполучених Штатів.

Як зазначили організатори премії, цьогоріч на церемонії нагородження пролунав «салют українським жінкам» – як визнання хоробрості українок, які провадять миротворчу та гуманітарну діяльність. Окрім першої леді, серед лауреаток: Катерина Левченко, урядова уповноважена з питань гендерної політики; Олександра Матвійчук, голова «Центру громадянських свобод»; Наталія Карбовська, співзасновниця й директорка зі стратегічного розвитку Українського жіночого фонду. Усі вони, за словами організаторів, символізують десятиліття мужньої праці на передовій в уряді та громадянському суспільстві.

Відзнаку також отримала Її Королівська Високість Софі, Графиня Весекська – за багаторічну підтримку гендерної рівності та лідерство в боротьбі проти сексуального насильства під час конфліктів у всьому світі, включно з Україною.

Джорджтаунський інститут жінок, миру та безпеки (GIWPS) вивчає й висвітлює роль і досвід жінок у сфері миру та безпеки в усьому світі. Раніше лауреатами щорічної премії ставали Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет, лауреатка Нобелівської премії миру Надія Мурад та інші.

Leopolis.news