logo
17/04
2 ...

Завтра виконком відновлюватиме скасовані дозволи забудовнику, який зруйнував мозаїку на «Океані»

12-09-2019 12:551058

Завтра виконком відновлюватиме скасовані дозволи забудовнику, який зруйнував мозаїку на «Океані»
Фото: ЄСЕП

У порядку денному виконавчого комітету Львівської міської ради, який відбудеться 13 вересня, є питання про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на реконструкцію ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» будівлі магазину «Океан» на вул. Володимира Великого, 26-А з відновленням мозаїчного панно «Риби».

 

Проект рішення передбачає, що товариство з обмеженою відповідальністю «Компанія Ріел-Естейт Груп» може отримати у встановленому порядку технічні умови на інженерне забезпечення проектованого об’єкта; розробити у спеціалізованій проектній організації або архітектора, який має кваліфікаційний сертифікат на виконання робіт, робочий проект та провести його експертизу згідно з законодавством України; розробити паспорт кольорового опорядження фасаду та погодити його у встановленому законом порядку; звернутися в Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю у  Львові для отримання дозвільних документів, які дають право на початок виконання будівельних робіт та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Крім того, після здачі в експлуатацію відповідно до гарантійного листа від 19.08.2019 № 1/19 забудовник має передати у власність громади Львова приміщення орієнтовною площею 1000 кв. м для облаштування мистецького простору та дитячої школи художнього і музичного спрямування на вул. Володимира Великого, 26-А.

Нагадаємо, 18 липня з’явилося повідомлення про те, що забудовник знищив мозаїку магазину «Океан», яку обіцяв зберегти.  Водночас забудовник обіцяє, що мозаїку, яка була на стіні колишнього магазину «Океан», буде відновлено в тому ж орнаменті.

19 липня виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про скасування містобудівних умов та обмежень на реконструкцію торгового центру «Океан».

Львів’яни просять оприлюднити план реконструкції магазину «Океан».

Зазначимо,що у жодних дозвільних документах, виданих мерією на реконструкцію цієї будівлі, немає жодного слова про обов'язкове збереження знищеної мозаїки.

Інспекція ДАБК виявила порушення при реконструкції «Океану», забудовнику світить штраф у 90 тис. грн.

Леся БУРБАН, Leopolis.news