logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Воїн із Самбірщини отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня

07-12-2022 12:002322

Воїн із Самбірщини отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня
Фото: з архіву Василя Якима

Напередодні Дня ЗСУ президент України Володимир Зеленський підписав Указ про нагородження старшого сержанта славної Львівської 80 окремої десантно-штурмової бригади  Василя Якима орденом «За мужність» ІІІ ступеня – уродженеця с. Страшевичі Старосамбірської ТГ Самбірського району.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news з посиланням на ВГП.

Орденоносцю 29. Однак у нього чималий бойовий досвід. Василь Яким захищав Україну в 2014 році. Потім доля закинула його за кордон, де й довідався про 24 лютого –  повномасштабний напад путніської орди на його Батьківщину. Йому повідомили, що  викликають у військомат. Не роздумував довго. Усвідомлював хлопець, що такі, як він, потрібний своєму народові у важкий час. До того ж послали практикуватися  у Великобританію військових навичок володіння досконалішою зброєю, щоб нищити ненависну русню.

З повідомлень «Єдині новини» українці дізнаються, що ідуть важкі бої за Луганщину,  ворог укріплюється, будує лінії оборони. Не лише тут. Але метр за метром ЗСУ повертають наші території під український контроль. Так було на Харківщині, Херсонщині, Запоріжжі, тепер на Донеччині. У цьому заслуга і десантно-штурмового підрозділу, в якому служить Василь Яким.  

«Поки ми там, – без нотки похвали каже десантник, – на нашій землі місця русні не буде, Ми до них не прийшли і їх до себе не просили».

Кожний день, як кажуть, на передку – це справжній подвиг, а для воїнів важка буденна праця, постійні бої-бої, де життя сусідить із смертю. Тому зрозумілішим стає той факт, що просто так й нізащо орденами не нагороджують. Саме такі, як Василь Яким, наближають перемогу. А в цивільному житті залюбки займався вирощуванням рослин, зокрема, вічнозелених туй. 

У селі Страшевичі Василь Яким авторитетна людина. Йому характерна природна доброта, стриманість, виваженість. Ці риси приваблюють сторонніх. Ним пишаються краяни та чекають на повернення з перемогою. Заради цього світлого дня, подальшого мирного життя, відбудови зруйнованого у своїй сторонці він там, де небезпечні вибухи.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news