Дрогобиччина прощається із загиблим бійцем 125-ої бригади тероборони Іваном Гембусем

http://leopolis.news/post/76272/drogobychchyna-proshchaetsya-iz-zagyblym-biycem-125-o-brygady-teroborony--ivanom-gembusem

07/12/2022

Як інформує пресслужба Дрогобицької міськради, траурний конвой традиційно зустріли на Перехресті Героїв, де зібрались рідні та близькі воїна, його побратими. Керівництво Дрогобицької громади на чолі з міським головою Тарасом Кучмою прибуло до Перехрестя, щоб покласти квіти та віддати честь загиблому Герою, якого сьогодні востаннє зустріла рідна земля.

Після траурної панахиди за участі священнослужителів, на Перехресті Героїв тіло загиблого захисника повезли до рідного села — Верхні Гаї, де у храмі святої Трійці проведуть чин похорону.

Іван Гембусь народився 4 червня 1980 року.

У 2014 році Іван був призваний на військову службу та близько року захищав східні терени України від окупантів у зоні АТО.

Після повномасштабного вторгнення росії на українські землі наприкінці лютого захисник знову став на захист рідної землі, у складі 125-тої окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.

За час служби, спільно з побратимами, боронив рідну землю на багатьох напрямках фронту. Однак 3 грудня під час виконання бойових завдань на території Луганщини Іван Гембусь загинув.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news