logo
24/04
2 ...

У початковій школі №1 міста Броди відбулися природничі заходи у форматі «Зелений день»

07-12-2022 15:441482

У початковій школі №1 міста Броди відбулися природничі заходи у форматі «Зелений день»
Фото: Михайла Шишки

7 грудня у Бродівській початковій школі №1, зокрема у 1-Б та 2-Б класах, незважаючи на відсутність електроенергії, відбулися природничі, етнічно-пізнавальні заходи «Вічнозелені рослини. Історія української ялинки», що проходили у форматі «Зелений день», і які для маленьких школяриків організували та провели працівники Національного природного парку «Північне Поділля».

Під час заходів, природоохоронці НПП «Північне Поділля» розповіли дітворі про вічнозелені дерева, що ростуть у нашому краї, про екологічні особливості зростання сосен і ялин та продемонстрували учням їхні плоди – різноманітні шишки. 

Також того дня шкільна малеча дізналася від працівників природоохоронної установи багато цікавого з історії української новорічної ялинки, зокрема про традиції, звичаї та обряди нашого народу, пов’язані із цим завжди зеленим символом початку Нового року, та про необхідність оберігати від знищення цих, образно кажучи, лісових красунь. 

Але найцікавішою частиною зазначених заходів для школярів-початківців був майстер-клас із виготовлення аромамішечків. Під час майстерки кожен школяр власноруч виготовив із шматочка тканини згорток, у виглядів мішечка, та наповнив його ароматним зерням із запахом хвої.  

Завершилися природничі заходи у 1-Б та 2-Б класах Бродівської початкової школи №1 спільним фото на пам’ять про цей «Зелений день» у початковій школі.

Михайло ШИШКА, журналіст, спеціально для Leopolis.news