logo
28/03
27/03
2 ...

Французький суд підтвердив, що росія винна Ощадбанку понад $1 млрд за Крим

07-12-2022 21:06362

Французький суд підтвердив, що росія винна Ощадбанку понад $1 млрд за Крим
Фото: pmg.ua

Верховний суд Франції підтвердив рішення Міжнародного арбітражу про стягнення з рф на користь Ощадбанку 1,1 млрд доларів плюс відсотки за захоплення активів в окупованому Криму.

Про це повідомила в Facebook заступниця міністра юстиції України Ірина Мудра, пише «Економічна правда».

«Верховний суд Франції скасував рішення Апеляційного суду м. Парижа та залишив у силі рішення Міжнародного Арбітражу про стягнення з рф на користь Ощадбанку 1,1 мільярда доларів США плюс відсотки, які будуть нараховуватись з моменту винесення рішення до часу фактичної компенсації (близько 100 тисяч доларів США щоденно)», - написала Мудра.

Вона зазначила, що обсяг позовної заяви Ощадбанку проти рф з усіма додатками становив більш ніж 30 000 аркушів.

«Тридцять тисяч сторінок, які доводять незаконність експропріації інвестицій Ощадбанку, які знаходились в Криму. 76 кілограмів у шести коробках. І кожна сторінка доводить конкретні факти порушення міжнародного права і підтверджує, що Ощадбанк має право на справедливу компенсацію», - додала заступниця міністра.

За словами Мудрої, росіяни відмовились брати участь в арбітражному провадженні та намагалися відкласти примусове виконання арбітражного рішення й скасувати його.

«Агресор намагався використати французьку систему правосуддя та арбітражу, щоб уникнути відповідальності. Та сьогодні стало зрозуміло, що все це було дарма: росія продовжує бути винна Ощаду понад 1,1 мільярди доларів США», - зауважила вона.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news