logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

«Слуга народу» має намір провести місцеві вибори у квітні 2020 року – ЗМІ

13-09-2019 16:25767

«Слуга народу» має намір провести місцеві вибори у квітні 2020 року – ЗМІ
Фото: ukrinform.ua

Депутатам від фракції «Слуги народи» прямо сказали, що розпуск Центральної виборчої комісії був потрібний для проведення місцевих виборів у квітні наступного року.

Про це повідомляє LB.ua, посилаючись на джерела в партії.

 

Парламентська фракція партії «Слуга народу» провела засідання за участю прем'єра Олексія Гончарука і спікера Дмитра Разумкова. За даними співрозмовників LB.ua, депутатам пояснювали, чому необхідно проголосувати за розпуск Центральної виборчої комісії. Головним аргументом назвали місцеві вибори, які відбудуться навесні 2020 року.

«Прямо сказали, що це політична доцільність і місцеві вибори у квітні. Тому потрібна своя ЦВК», – сказав нардеп з фракції «Слуга народу», який побажав залишитися неназваним.

Про те, що місцеві вибори можуть відбутися навесні наступного року, у коментарі «РБК-Україна» сьогодні, 13 вересня, заявила представниця уряду в українському парламенті Ірина Верещук. За її словами, радше за все, вибори в органи місцевої влади відбудуться у квітні. Вона сказала, що на цей момент немає можливості провести їх у раніше.

Верещук пояснила, що вибори не можуть пройти раніше, через необхідність внести зміни до виборчого законодавства. Вона запевнила, що до нового року цього точно не станеться. За словами Верещук, Рада повинна ухвалити повний перелік законопроєктів щодо виборів, а окремим завданням вона назвала прийняття закону про столицю.

Як повідомляли раніше, 13 вересня Верховна Рада ухвалила постанову «Про дострокове припинення повноважень всього складу Центральної виборчої комісії».

Нагадаємо, голова Офісу президента України Андрій Богдан анонсував проведення місцевих виборів найближчим часом. З’являлася інформація, що місцеві вибори можуть відбутися ще цього року.

 

Чергові місцеві вибори повинні відбутися 25 жовтня 2020 року.

Leopolis.news