У Зеленського кажуть, що мають серед «слуг народу» вже 35 потенційних кандидатів у ЦВК

http://leopolis.news/post/7734/u-zelenskogo-kajut-shcho-mayut-sered-slug-narodu-vje-35-potenciynyh-kandydativ-u-cvk

13/09/2019

Як повідомляє «Укрінформ», про це голова фракції Давид Арахамія сказав журналістам у кулуарах парламенту 13 вересня,

«У нас не було навіть внутрішньопартійної дискусії, потрібно змінювати склад ЦВК чи ні. Ми розуміли, що рано чи пізно ЦВК буде перезавантажено… Зараз уже є десь 35 кандидатів, із яких треба скласти шорт-лист, щоб ці люди виглядали нормально, з професійної точки зору і в очах громадськості, які можуть нормально захищати інтереси виборців», – зазначив Арахамія.

На запитання журналістів, чи встигне «Слуга народу» сформувати цей короткий список до понеділка, політик відповів: «Ви ж бачите, що ми можемо працювати в турборежимі. Хтось буде у неділю працювати, щоб зробити цей шорт-лист і провести остаточні співбесіди, щоб потім подавати кандидатури».

Говорячи про те, чи зможуть запропонувати своїх представників політсили, які не проголосували за розпуск ЦВК – «Голос» і «Європейська солідарність», Арахамія сказав, що якби це залежало від нього, він «надав би місця "Голосу.

«Можливо, і "ЄС" теж треба дати місця – я не знаю, як це має бути за законом», – додав лідер фракції «Слуги народу».

Арахамія зазначив, що напередодні «майже всі фракції під час розмови з представниками «Слуги народу» висловлювалися за перезавантаження ЦВК».

«Я питав усіх лідерів фракцій щодо їхньої позиції. Усі, крім «ЄС» говорили, що у них позиція стійка – за перезавантаження ЦВК. У «Голосу» була позиція утримуватися від голосів», – сказав Арахамія.

Нагадаємо, сьогодні, 13 вересня, Верховна Рада достроково звільнила всіх членів ЦВК.

Leopolis.news