logo
05/05
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
2 ...

Нардепів від забороненої ОПЗЖ хочуть видворити з Верховної Ради

27-12-2022 15:421593

Нардепів від забороненої ОПЗЖ хочуть видворити з Верховної Ради
Фото: УНІАН

Низка народних депутатів України звернулись до спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука з проханням невідкладно внести у сесійну залу на розгляд законопроект 7424, що позбавляє права брати участь у пленарних засіданнях Верховної Ради депутатів, на політичні партії яких накладено санкції РНБО.

Про це повідомив у Telegram один з ініціаторів законопроєкту, нардеп Тарас Батенко.

«Цей законопроект направлений на депутатів нині забороненої проросійської ОПЗЖ та є єдиним конституційним шляхом для усунення цих депутатів від політичного й парламентського життя країни, позбавлення права впливати на закони, що приймає парламент в умовах воєнного стану.

Законопроект вносить зміни до Регламенту ВР, адже 81 стаття Конституції передбачає виключний перелік обставин, згідно з якими можна припинити повноваження народного депутата. Саме тому, щоб не змінювати Конституцію (це може затягнутись на кілька місяців), й підготовлено законопроект 7424», - наголосив він.

Зазначимо, що вже понад 11 місяців з часу повномасштабного вторгнення депутати-члени ОПЗЖ продовжують брати участь у політичному житті країни. Хоча сама партія заборонена рішенням РНБО, обрані від неї депутати досі не позбавлені свого статусу.

«Суспільна напруга щодо цього питання зростає щодня. Щотижня ми дізнаємось про колаборантів з-поміж депутатів ОПЗЖ. Верховна рада має всі інструменти, щоб очиститись від «русского міра» у сесійній залі та очистити місцеві ради від проросійських депутатів. Суспільство оцінить нашу рішучість», - додав Батенко.

Leopolis.news