logo
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
16/04
2 ...

Арестович уже не є радником в ОП – офіційно

17-01-2023 15:061625

Арестович уже не є радником в ОП – офіційно
Фото: dialog.ua

В Офісі президента задовольнили прохання Олексія Арестовича про звільнення з посади позаштатного радника.

Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на прессекретаря президента Сергія Никифорова.

За словами Никифорова, керівник Апарату Офісу президента України Марія Вітушок підписала відповідний наказ про звільнення Арестовича.

Як повідомляли, скандальний блогер Олексій Арестович, який неодноразово ширив фейки і домисли, написав заяву про звільнення з Офісу президента після різкого засудження його висловлювань про обстріл Дніпра.

Нагадаємо, після удару по Дніпру 14 січня Арестович у розмові з російським журналістом Марком Фейгіним заявив, що російську ракету Х-22, яка вдарила по житловому будинку в Дніпрі, могли збити українські сили ППО, і вона, вірогідно, впала на під'їзд будинку і вибухнула відразу після цього.

Натомість заяву підхопили російські пропагандисти.

Згодом слова співробітника ОП, хоч і позаштатного, довелось спростовувати військовим. Зокрема, як пояснив Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук, таких ракет (X-22), одна з яких влучила у житловий будинок у Дніпрі, ЗСУ ні разу не збивали, бо наразі не мають таких засобів.

Зазначимо, що думки блогера Олексія Арестовича часто підхоплюють пропагандистські російські ЗМІ. При цьому Офіс президента рідко коментує його заяви, хоч частина людей сприймає його мало не речником ОПУ.

17 січня 2022 року Арестович теж стверджував, що звільняється з Офісу президента, а також з посади спікера делегації України у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу.  

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news