logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

У Львові судитимуть держреєстратора за махінації з нерухомістю на 150 млн грн

19-01-2023 20:301233

У Львові судитимуть держреєстратора за махінації з нерухомістю на 150 млн грн
Фото: соцмережі

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 46-річному львів’янину у зловживанні повноваженнями (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.
За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді державного реєстратора, за відсутності рішення органу влади про передачу майна у приватну власність та інших документів, які підтвердили б таку передачу, незаконно вніс до Державного реєстру прав зміни щодо права власності на об’єкти нерухомого майна.

Внаслідок цього з державної власності вибув адміністративний будинок загальною площею майже 4 000 кв м у центрі Львова. Його ринкова вартість становить 153 млн грн.
За клопотанням прокурора, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, також накладено арешт на все його майно.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші причетні особи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, за оперативного супроводу – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news