logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

ВАКС визнав винним екскерівника Державіаслужби у зловживанні службовим становищем

20-01-2023 16:361338

ВАКС визнав винним екскерівника Державіаслужби у зловживанні службовим становищем
Фото: unba.org.ua

Вищий антикорупційний суд оголосив вирок колишньому голові Державної авіаційної служби України.

Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, колишнього державного службовця визнали винним у зловживанні службовим становищем, що завдало тяжких наслідків для ТОВ «Українсько-середземноморські авіалінії» (ч. 2 ст. 364 КК України).

Суд визнав ексголову ДАСУ винним у тому, що він з корисливим мотивом, в інтересах ПрАТ «Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України», умисно вчинив низку дій, які призвели до отримання цією авіакомпанією переваг для здійснення польотів за маршрутом «Київ – Тегеран – Київ» та спричинили тяжкі наслідки для іншої компанії, а саме ТОВ «Українсько-середземноморські авіалінії».

За вироком суду експосадовцю призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 8,5 тис. грн.

Вирок суду може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news