logo
15/04
12/04
11/04
10/04
09/04
2 ...

У Львові презентуватимуть проєкт про світовий досвід ревіталізації будівель

23-01-2023 18:471629

У Львові презентуватимуть проєкт про світовий досвід ревіталізації будівель

Сьогодні відбудеться онлайн-презентація результатів проєкту «Спадщина для відновлення: найкращі практики та політики адаптації об'єктів спадщини».

Цей проєкт реалізовувався Центром міської історії за підтримки Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Goethe Institut, йдеться у повідомленні Бюро Спадщини.

Найкращий спосіб збереження спадщини – це її стале використання.

У межах проєкту було перекладено Центром міської історії на українську мову масив аналітичних текстів про сприяння ревіталізації історичних будівель у країнах ЄС та Україні, та в партнерстві з Бюро Спадщини й Управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради, опубліковано на сайті reherit.org, зокрема за посиланням https://reherit.org.ua/vidkryta-spadshhyna/. Серед матеріалів приклади колишніх фабрик, палаци, житлові будинки, ринки, житлові дільниці, які свого часу перетворились на центри спільнот, творчості, нового виробництва та соціально-орієнтованого бізнесу. Ці матеріали свого часу були розроблені у межах проєкту «Відкрита спадщина», підтриманого програмою ЄС «HORIZON2020».

До онлайн-презентації долучаться дослідники спадщини: Володимир Куліков, Дора Мераї.

Модераторка: Ірина Склокіна.

Зустріч відбудеться онлайн на платформі zoom.Робочі мови — українська та англійська (доступний синхронний переклад).

Реєстрація для учасників: bit.ly/3CYTgvC

Leopolis.news