logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Делегація освітян з України відвідала Таллінський університет

24-01-2023 21:441686

Делегація освітян з України відвідала Таллінський університет
Фото: МОН

24 січня 2023 року Державний секретар Міністерства освіти і науки України Сергій Захарін, фахівці вищої освіти та міжнародних зв'язків відомства, а також ректори українських ЗВО в межах візиту до Естонії відвідали Талліннський університет. Заклад у 2005 році став державним університетом, що об'єднав кілька талліннських університетів та інститутів в єдину установу.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

Українська делегація ознайомилася з досвідом масштабних структурних реформ, проведених в університеті за останні 5 років. Зокрема, було переглянуто структуру управління, а також запроваджено нову модель кар'єри для викладачів, яка підтримує більш плавну інтеграцію навчання та дослідницької діяльності. 

Від початку повномасштабного вторгнення студентство університету відкрило благодійний фонд для підтримки витрат на проживання українських студентів Талліннського університету. Також університет забезпечує безкоштовне навчання для українських студентів на 2022/23 навчальний рік.

Крім того, у корпусі Талліннського університету у 2022 році була відкрита одна із двох українських шкіл, де навчаються учні, які вимушено виїхали до Естонії через військову агресію рф.

Під час візиту Держсекретар МОН та ректори українських університетів розповіли ректору Талліннського університету Тину Війку та проректорам з питань науки і освітніх інновацій про виклики, які постали перед закладами освіти в Україні та знаходження шляхів для їхньої підтримки, залучення донорів та міжнародних партнерів тощо.

Сергій Захарін подякував естонським колегам за підтримку української освітньо-наукової системи, допомогу українським студентам, працівникам освіти та науки, які тимчасово перебувають в Естонії.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news