logo
17/04
16/04
15/04
2 ...

Компанія Ахметова почала імпорт електроенергії з ЄС

25-01-2023 21:061430

Компанія Ахметова почала імпорт електроенергії з ЄС
Фото: ілюстративне

Компанія «Д.Трейдінг» з січня почала активно імпортувати електроенергію з Європи для зменшення дефіциту в енергосистемі України.

Про це заявили в компанії.

«Протягом січня компанія активно імпортувала електроенергію з Європи (приблизно 95% всього імпорту) і планує продовжувати нарощувати поставки, щоб зменшити дефіцит в енергосистемі України і тим самим підтримати економіку та населення», – йдеться у повідомленні.

«Імпорт електроенергії з Європи покращує ситуацію з балансом в енергосистемі України. Додаткові, гарантовані, поставки електроенергії надають можливість підприємствам стабілізувати та наростити рівень виробництва. І, як бачимо, це дійсно працює. В найближчі тижні ми плануємо розширити обсяги поставок та дати додаткову електроенергію більшій кількості клієнтів», - зазначив генеральний директор ТОВ «Д.Трейдінг» Dmytro Malyar.

Зараз пропускна спроможність дозволяє імпортувати приблизно 500 млн кВт.год на місяць, що дорівнює споживанню 2 млн домогосподарств протягом цілого місяця.

Загалом же цей обсяг потенційно може складати орієнтовно до 1 млрд кВт.год щомісяця і суттєво знизити дефіцит електроенергії.

Для цього необхідно розширити пропускну здатність міждержавних перетинів з сусідніми європейськими країнами, зокрема з Румунією та Угорщиною, зазначають у компанії.

Д.Трейдінг здійснює торгівлю енергетичними продуктами: електроенергією, газом, газовим конденсатом, вугіллям. Компанія належить нідерландській D.Trading B.V., її бенефіціар – Рінат Ахметов.

Leopolis.news