logo
16/04
15/04
13/04
12/04
11/04
10/04
2 ...

Таллінський технологічний університет і надалі підтримуватиме українських студентів – МОН

26-01-2023 21:071628

Таллінський технологічний університет і надалі підтримуватиме українських студентів – МОН
Фото: МОН

25 січня у межах проєкту «Сходи до досконалості: посилення ефективної та надійної системи вищої освіти в Україні» делегація Міністерства освіти і науки України та закладів вищої освіти на чолі з Державним секретарем МОН Сергієм Захаріним відвідала Талліннський технологічний університет, який є одним із найвідоміших і найбільших університетів Естонії.

Про це повідомляє пресслужба МОН.

У закладі працює понад 2 тис. співробітників, зокрема 1,2 тис. викладачів і наукових працівників, навчається 9 тис. студентів.

Під час зустрічі з ректором Талліннського технологічного університету Тіітою Ландою та директором департаменту відкритого університету Талліннського технологічного університету Ханно Томбергою Державний секретар МОН Сергій Захарін подякував за всі заходи, здійснені керівництвом університету для допомоги українським студентам, викладачам та науковцям. Зокрема, за скасування плати за навчання для українських студентів, надану їм можливість отримувати стипендії, допомогу з розміщенням та психологічну підтримку тощо.

«Ці заходи є надважливими та яскравими показниками підтримки естонської освітньо-наукової спільноти, єдності наших базових цінностей, вірності загальнолюдським принципам і нормам. Ми високо цінуємо, що Талліннський технологічний університет продовжуватиме підтримувати українських студентів», – зазначив Сергій Захарін.

Також Держсекретар МОН повідомив естонським освітянам, що нині одним із найголовніших завдань Міністерства та низки державних органів України є створення безпечних умов для усіх учасників освітнього процесу. 

«Командою Міністерства освіти і науки України розроблено Концепцію безпеки закладів освіти. Також уперше у Державному бюджеті України на 2023 рік передбачено 1,5 млрд грн на облаштування безпечних умов у школах. Ми маємо на меті спільними зусиллями досягнути 100% забезпечення шкіл та дитячих садків укриттями, аби діти могли отримувати освітні послуги у традиційному форматі», – повідомив Державний секретар. 

Представники ЗВО домовилися про організацію спільних заходів з метою участі у білатеральних та мультилатеральних наукових проєктах, запровадження спільних освітніх програм та обміну досвідом.

Також делегація МОН та ЗВО України відвідали Нарвський коледж Тартуського університету, який є головним центром вищої освіти в Північно-Східній Естонії з акцентом на підготовку вчителів для багатомовних шкіл.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news