В українських коледжах та вишах будуть моніторити освітній процес

http://leopolis.news/post/79122/v-ukranskyh-koledjah-ta-vyshah-budut-monitoryty-osvitniy-proces

27/01/2023

Про це йшлося під час розширеного засідання колегії та громадської ради при Державній службі якості освіти України, пише Оsvita.ua.

За словами директорки департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої освіти і освіти дорослих Служби якості освіти Наталії Вітранюк, безпека учасників освітнього процесу наразі є визначальним чинником при виборі формату роботи закладами освіти.

«Відповідно з початку навчального року значно зросла частка закладів вищої освіти, які працюють у змішаному (очно-дистанційному) форматі (46%), на заміну дистанційному та очному», – наголосила Наталія Вітранюк.

Також вона зазначила, що кількість перешкод для доступу студентів до освітніх послуг збільшується.

«Утім, дедалі більше виникає перешкод для доступу студентів до освітніх послуг у зв’язку з відключеннями електропостачання, також страждає мотивація через психоемоційний стан учасників освітнього процесу та інші чинники, спричинені війною», – підкреслила директорка департаменту.

Саме для вивчення цього комплексу проблем і подальшої розробки рекомендацій на запобігання загрозам, які деструктивно впливають на якість надання освітніх послуг в умовах воєнного стану, Держслужба й надалі щокварталу проводитиме вивчення питань організації освітнього процесу в закладах вищої та фахової передвищої освіти.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news