logo
25/04
24/04
2 ...

У львівському центрі НЕЗЛАМНІ запустили дитяче протезування

27-01-2023 20:091185

У львівському центрі НЕЗЛАМНІ запустили дитяче протезування
Фото: ЛМР

Протез у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ на базі Першого медичного об’єднання Львова встановлюють синові військового. Хлопець втратив руку, коли допомагав мамі по господарству.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Дмитрові – 13 років. Він родом з Одещини. Після того, як батько пішов воювати, саме син став опорою для матері, і завжди допомагав їй по господарству, яке у них чималеньке.

Одного дня, коли подрібнював їжу для худоби, Дмитро дуже близько підніс праву руку до січкарні, і край куртки зачепився за лезо. Руку дитина втратила в одну мить.

«Зараз виготовляємо для Дмитра міоелектричний протез. Керувати ним хлопець зможе за допомогою міодатчиків, які кріпляться до м’язів його руки. Хлопець вже спробував вперше за рік зігнути й розігнути праву руку і навіть взяти ручку. У його очах справжнє щастя!», - зазначають протезисти Центру НЕЗЛАМНІ.

До слова, це лише проміжна примірка протезу, адже потім до нього допасують кисть та закріплять усі датчики.

Протез Дмитра – виробництва одного з найкращих виробників протезів у світі – німецької компанії «Ottobock». Завдяки Мальтійській службі допомоги, центр НЕЗЛАМНІ має мобільну майстерню та комплектуючі до протезів.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news