logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

З уряду звільнять двох міністрів, Галущенко і Резніков залишаться – ЗМІ

30-01-2023 13:511103

З уряду звільнять двох міністрів, Галущенко і Резніков залишаться – ЗМІ
Фото: ілюстративне

Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта та міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна найближчим часом чекає відставка.

Про це повідомляє УП з посиланням на джерела.

«За даними УП, влада планує найближчим часом звільнити щонайменше двох міністрів: главу Мінмолодьспорту Вадима Гутцайта, який уже очолив Національний олімпійський комітет, та міністра мертвонародженого Міністерства стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна. Йому, до речі, співрозмовники УП у владі пророкують місце посла в Китаї», – йдеться у публікації  УП «Встигнути до контрнаступу. Посилення Єрмака, ротація в Кабміні, образи депутатів».

Повідомляється, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак розглядає кандидатуру призерки Сіднейської Олімпіади у потрійному стрибку, депутатки Київради й одночасно радниці очільника ОП Олени Говорової на посаду міністра молоді та спорту.

Однак не виключено, що Мінмолодьспорт взагалі можуть ліквідувати, об'єднавши з міністерством культури та інформаційної політики.

Крім того, міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, а також міністерство аграрної політики та продовольства можуть об'єднати з Мінекономіки.

Водночас, за даними УП, міністру енергетики Герману Галущенку наразі відставка не загрожує. Це пов'язано, стверджують джерела, з «протекцію» міністра з боку заступника керівника ОП Ростислава Шурми.

Також у своєму кріслі залишиться міністр оборони Олексі Резніков, попри гучні скандали із закупівлями в Міноборони. В оборонному відомстві очікується «розбір польотів», але найбільш імовірно, що вище рівня заступників міністра він не сягне.

Не буде поки кадрових рішень і щодо глави МВС, яке залишилось без повноцінного очільника після трагічної загибелі Дениса Монастирського. На даний час вирішено, що керувати МВС буде чинний в. о. Ігор Клименко.

Раніше повідомлялося, що Сергій Гайдай найближчим часом може втратити посаду голови Луганської ОВА.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news