logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Двоє заступників Богдана отримали від Зеленського догану

17-09-2019 15:59454

Двоє заступників Богдана отримали від Зеленського догану
Фото: Ілюстративне

Президент Володимир Зеленський оголосив догану двом заступникам керівника Офісу президента Кирилу Тимошенку і Сергію Трофімову.

Відповідний указ №699/2019  від 17 вересня опубліковано на сайті Офісу президента.

«За неналежне виконання посадових обов’язків, зокрема, за результатами робочої поїздки президента Зеленського до Дніпропетровської області, оголосити догану:

Трофімову Сергію Володимировичу – першому заступнику керівника Офісу президента України;

Тимошенку Кирилу Владленовичу – заступнику керівника Офісу президента України», – йдеться у указі.

Як саме «не впорались» зі службовими обов’язками заступники керівника ОПУ Андрія Богдана, в документі не вказано. 

За інформацією «Української правди», заступник глави ОПУ Кирило Тимошенко ухилився від прямої відповіді на питання за що йому президент виписав догану.

«Хто більше працює – той більше доган отримує», – сказав Тимошенко.

Пізніше в коментарі телеканалу «112 каналу» Тимошенко уточнив, що догана пов'язана з організацією поїздки.

«Були моменти, які були не зовсім чітко організовані… Були моменти, коли місцева влада не дуже вірно себе поводила. Саме з організації, попереджень щодо деяких моментів організації... але ж відповідальність несе Офіс президента, бо це поїздка президента. Тому і є догана», – сказав Тимошенко.

Під час робочої поїдки до Дніпра 14 вересня Зеленський оглянув відремонтований міст. Президент зазначив, що бачить певні «розбірки» між мером міста, Службою безпеки, науковцями. Зеленський пообіцяв відрядити в місто комісію – оцінити рівень робіт. 

Нагадаємо, будівництво Центрального, або, як його ще називають, Нового мосту у Дніпрі стало приводом для парі між президентом Зеленським та мером Борисом Філатовим, яке вони уклали всередині липня. Тоді Зеленський сказав: якщо реконструкцію мосту не завершать за два місяці, до 14 вересня, Філатов піде у відставку. Мер Дніпра ці наміри підтвердив. 

Міст було відкрито достроково – за тиждень до обумовленого терміну. Але через декілька днів після відкриття за з'ясування обставин реконструкції об'єкту взялася прокуратура Дніпропетровщини.

Силовики перевіряють факти можливого привласнення бюджетних коштів під час ремонту.

Leopolis.news