logo
28/03
27/03
2 ...

путін віддав наказ до березня захопити території Донецької та Луганської областей — розвідка

02-02-2023 11:50890

путін віддав наказ до березня захопити території Донецької та Луганської областей — розвідка
Фото: ілюстративне

У Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили, що є ознаки того, що росія готується до нової спроби масованого наступу та захоплення сходу країни.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк розповів у коментарі виданню Kyiv Post,   повідомили у ГУР МО.

«Ми спостерігаємо, що російсько-окупаційні війська передислоковують на схід додаткові штурмові групи, підрозділи, озброєння та військову техніку. За даними воєнної розвідки України, путін віддав наказ до березня захопити території Донецької та Луганської областей», – зазначив Андрій Черняк.

Також, представник ГУР МО України зазначив, що росія використовує територію білорусі для підготовки мобілізованих солдатів та не має достатніх сил і засобів, щоб розпочати найближчими тижнями масований наступ на Україну з цього напрямку.

«Станом на сьогодні сформованих ударних груп немає. Немає загрози залучення білорусі до повномасштабного вторгнення на боці росії проти України, але це також, безумовно, ризики, які ми повинні враховувати», – заявив представник воєнної розвідки України.

Як писав Leopolis.news, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Україна перебуває напередодні «дуже активної фази війни». Ситуація на фронті зараз дуже важка, оскільки окупанти продовжують наступальні дії, а лютий і березень будуть найактивнішими місяцями в плані бойових дій.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news