Організаторам п'яних вечірок, на яких знущалися з дівчат, загрожує до 7 років за порнографію

http://leopolis.news/post/79428/organizatoram-pyanyh-vechirok-na-yakyh-znushchalysya-z-divchat-zagrojue-do-7-rokiv-za-pornografiyu

02/02/2023

Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов.

«До 7 років в’язниці можуть отримати організатори п’яних вечірок у столиці, які знущались і принижували дівчат, а потім викладали відео у соцмережу», - написав Андрій Нєбитов.

Правоохоронці встановили, що підозрювані, так звані блогери, домовилися створювати контент сексуально-насильницького характеру за участі жінок для подальшого розповсюдження у соцмережах.

  «За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом блогерам за фактами виготовлення, зберігання та розповсюдження зображень порнографічного характеру, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 301 КК України)», -повідомляє Офіс Генерального прокурора..

Молодики орендували квартиру у столиці. Туди запрошували дівчат, розпивали з ними спиртні напої, доводячи їх до безсвідомого стану. Користуючись безпорадним станом жінок, вони здійснювали вульгарні дії, а також імітацію статевих актів, при цьому знімали все це на власні мобільні телефони.

Відзнятий матеріал викладали у телеграм-канал і соціальні мережі, залишаючи принизливі дописи та коментарі.

«Двох організаторів безчинства  затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Обом оголошено про підозру  за ч. 3 ст. 301 КК України щодо виготовлення, збуту і розповсюдження порнографічних предметів. За скоєне зловмисникам загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі», - написав Андрій Нєбитов.

Наразі до суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

За результатами обшуків за місцем їх проживання виявлено та вилучено мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки та інші докази, що свідчать про їх протиправну діяльність.

Крім того, правоохоронці перевіряють причетність підозрюваних до «шахрайських дій під час збору добровільних внесків на потреби ЗСУ».

Напередодні Національна поліція повідомила, що розслідує відео вечірок у Києві, влаштованих групою хлопців віком близько 20 років. Відео містили ймовірні сцени сексуального насильства щодо молодих дівчат. Правоохоронці відзвітували про обшуки за адресами проживання та в орендованих квартирах фігурантів.

    Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news