logo
16/04
15/04
2 ...

ЄС запустить програму гуманітарного розмінування на 25 млн євро – Шмигаль

02-02-2023 16:44572

ЄС запустить програму гуманітарного розмінування на 25 млн євро – Шмигаль
Фото: kmu.gov.ua

Сьогодні у Києві відбулася зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Високого представника Європейського Союзу, Віцепрезидент Європейської комісії Жозепа Борреля. Очільник українського Уряду подякував за всебічну допомогу Європейському Союзу та закликав і надалі посилювати санкційний тиск на росію.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Ми закликаємо наших європейських партнерів уже найближчим часом запровадити 10-й пакет санкцій проти росії та включити туди обмеження проти ядерної галузі рф і державної компанії «росатом». Це буде правильне рішення в ситуації, коли російські війська перетворили Запорізьку АЕС на військову базу та загрожують безпеці всієї Європи», — відзначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр України також подякував ЄС та Жозепу Боррелю за збільшення бюджету Європейського фонду миру на 2 млрд євро та тренувальну місію для українських військових на території ЄС. Україна розраховує на розширення такої місії.

Крім того, Денис Шмигаль та Жозеп Боррель обговорили нову програму з розмінування для України.

«ЄС запустить програму гуманітарного розмінування на 25 млн євро. Це важливий компонент нашого відновлення, який дозволить повертати нормальне життя у деокуповані від російських терористів громади», — наголосив Денис Шмигаль.

 Як писав Leopolis.news, у Києві з робочим візитом сьогодні перебувають, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news