logo
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Київські лікарі завдяки телемедичному обладнанню врятували око пацієнтці

02-02-2023 17:12801

Київські лікарі завдяки телемедичному обладнанню врятували око пацієнтці
Фото: соцмережі

За допомогою системи телемедичних консультацій Teledoc Health на базі КНП «Київська обласна клінічна лікарня» працює пілотний проєкт консультативної допомоги у складних випадках у районних лікарнях Київської області, де стають доступними консультації вузьких спеціалістів.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Фахівці закладу використовують сучасні технології в щоденній медичній практиці. Через телемедичну платформу вони мають змогу проводити телемедичні консультації між собою та у випадку необхідності запрошувати до консиліуму своїх колег з інших закладів охорони здоровʼя. Враховуючи велику кількість поранених, активно співпрацюють з хірургами і з торакальними хірургами, офтальмологами та іншими спеціалістами закладу.

«Телемедицина допомагає зв’язати не тільки пацієнта та лікаря, але й надає можливість лікарям консультувати пацієнтів, які потребують мультидисциплінарного підходу та обмінюватися досвідом, – зазначає Дмитро Дзюба, завідувач відділення інтенсивної терапії КНП «Київська обласна клінічна лікарня». – Декілька днів тому ми провели дистанційну консультацію пацієнтки, яка поступила ургентно в Бориспільську ЦРЛ з вогнепальним пораненням орбіти, з комою 1 ступеня і нетранспортабельна за показниками загального стану. Ми обговорили з колегами з Бориспільської ЦРЛ тактику ведення даної пацієнтки та дали свої рекомендації».

Була загроза видалення ока пацієнтки, але в результаті консультування було вирішено, що орган можна залишити і відновити його функцію.

Усього в  Україні працює 21 пристрій віртуальної присутності системи Teledoc Health.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news