logo
28/03
27/03
2 ...

В Україні змінився порядок проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах

03-02-2023 11:20826

В Україні змінився порядок проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах
Фото: ЛОВА

Відтепер обов’язковою умовою конкурсу з визначення перевізників є забезпечення безоплатного перевезення ветеранів війни. 13 січня почала діяти постанова КМУ, згідно з якою порядок проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті дещо змінився. 

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Львівська ОВА затверджує умови конкурсу відповідно до  статті 44 Закону України «Про автомобільний транспорт». Він стосується категорії, класу автобусів, пасажиромісткості, екологічних показників та року їх виготовлення. 

До обов’язкових умов також належить забезпечення можливості отримання послуг проїзду на пільгових умовах. В разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду – електронного квитка – ветерани війни мають право на безоплатний проїзд відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». 

Організатор також може затверджувати додаткові умови конкурсу. Це наявність у перевізника GPS-системи, встановленої на транспортних засобах, які пропонуються для роботи на автобусному маршруті загального користування, вимоги до якості транспортного обслуговування та транспортних засобів тощо.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news