Посадовець військової частини «зливав» росіянам плани наступальних операцій ЗСУ – СБУ

http://leopolis.news/post/79642/posadovec-viyskovo-chastyny-zlyvav-rosiyanam-plany-nastupalnyh-operaciy-zsu--sbu

06/02/2023

Завдяки реагуванню СБУ командуванню українських військ вдалося своєчасно скоригувати свої управлінські рішення для успішного виконання бойових завдань, інформує пресслужба спецслужби.

За даними слідства, поплічником агресора виявився посадовець однієї з військових частин ЗСУ, якого завербувала російська спецслужба після початку повномасштабного вторгнення.

За вказівкою окупантів він приховано збирав інформацію про переміщення українських військ та їхнє поповнення технікою і боєприпасами.

Крім цього зрадник «зливав» своїм російським кураторам аналітичні зведення щодо ситуації на фронті.

У результаті спецоперації співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі чергової передачі даних рашистам. Цього разу він намагався сповістити ворога про оперативну обстановку на одному з напрямків бойових дій.

Під час обшуків за місцями перебування затриманого виявлено засоби зв’язку і комп’ютерну техніку, яку він використовував для комунікації з окупантами.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Затриманий повністю визнав свою вину.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Заходи з викриття зрадника проводили співробітники Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки спільно з підрозділами СБУ Волинської області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news