logo
29/03
28/03
2 ...

В Україні за воєнні злочини засуджено 25 російських військових

07-02-2023 15:16594

В Україні за воєнні злочини засуджено 25 російських військових
Фото: Укрінформ

В Україні за воєнні злочини засуджено 25 російських окупантів, до суду скеровано обвинувальні акти щодо 92 військовослужбовців рф.

 Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

  Зазначається, що днями Генеральний прокурор Андрій Костін взяв участь в онлайн-діалозі щодо воєнних злочинів та злочинів агресії проти України. Захід організований The European Policy Centre.

За словами Костіна, повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року є продовженням війни, яку рф веде проти України з 2014 року. Події 2014-2022 років є основою першої частини українських позовів у ЄСПЛ та Міжнародному суді ООН. 

«Знищення цивільного населення України – навмисна стратегія рф. Вона включає вбивства, тортури та сексуальне насильство, які вчиняються щодо тих, хто ідентифікує себе як українець, а також депортацію дітей, обстріли критичної інфраструктури та інші воєнні злочини», - зазначив Андрій Костін.

Він наголосив, що наразі 260 російським військовим повідомлено про підозру. До суду скеровано обвинувальні акти щодо 92 і 25 засуджено. Тривають дискусії щодо формату Спецтрибуналу для керівництва рф.

Генеральний прокурор України наголосив, що всі причетні до злочинів будуть ідентифіковані та притягнені до відповідальності.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news