logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Уряд доручив повторно розглянути позбавлення Бойка звання Героя України

07-02-2023 21:48941

Уряд доручив повторно розглянути позбавлення Бойка звання Героя України
Фото: Юрій Бойко в центрі

Кабінет міністрів доручив робочій групі повторно розглянути питання щодо позбавлення Юрія Бойка звання Герой України та винести пропозиції на розгляд РНБО одночасно з набранням чинності законопроєкту щодо підсанкційних осіб.

Про це повідомив керівник уряду Денис Шмигаль.

За словами прем’єра, на сайті Президента України петиція щодо позбавлення нардепа Юрія Бойка звання Героя України набрала 25 тис. голосів.

«Міжвідомча робоча група — серед якої представники Уряду, НАЗК, СБУ, НАБУ, ГПУ та інших органів — дійшла висновку, що через колізію чинного законодавства деяких діячів станом на сьогодні не можливо позбавити вищих державних нагород.

Тому ще в грудні я доручив Мін’юсту і Першій віцепрем’єрці напрацювати зміни до законодавства. Це доручення виконано, і сьогодні Уряд схвалив відповідний проєкт закону. Він передбачає, що накладення санкцій на особу дає підстави для позбавлення її державних нагород», – пояснив Шмигаль.

Як повідомляли, за оцінками КВУ, у списку Героїв України, окрім Бойка, є ще три десятки колаборантів і прихильників «русского мира».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news