logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
18/04
2 ...

Львівська філармонія запрошує покращити свій емоційний стан за допомогою класичної музики

02-03-2023 18:12809

Львівська філармонія запрошує покращити свій емоційний стан за допомогою класичної музики

Цієї весни Львівська національна філармонія започатковує соціальний проєкт лекторій «Відновлення: як класична музика допомагає переживати стрес». Перша лекція на тему музичного супроводу емоційного стану відбудеться вже 3 березня о 18.30 у фойє концертного залу Людкевича. 

Вхід безкоштовний для всіх охочих, але за попередньою реєстрацією.

Форма для заповнення тут.

«Наш проєкт покликаний допомагати у віднайденні внутрішнього спокою та комфорту в першу чергу особам, що змушені тимчасово змінити місця проживання, але також і усім тим хто на місцях пристосовується до нових реалій життя», – розповіла львівська піаністка та музикознавиця Марта Кузій. 

Творчими враженнями ділитимуться гості проекту – артисти Львівської філармонії, а важливі фахові поради даватимуть співведучі лекторію – психологи-викладачі Українського Католицького Університету, у співпраці із яким відбувається даний лекторій. Важливою практичною складовою ефективності таких зустрічей є відвідування концертів після лекції – репертуар концертів та теми лекторію між собою будуть максимально узгоджуватися! 

Перші лекції стосуватимуться таких тем:

відображення емоцій: як музичний супровід емоційного стану допомагає глибше пережити певну емоцію –- від болю втрати до очищення.

музична мова – чи можна її розуміти як людську? Особливості творення звуку, букв/нот, фраз, творів; важливість розпізнавання інтонацій і форм.

особливості сприйняття музики по відношенню до візуального ряду (музика в фільмах, мультиках, рекламах), нейромаркетинг

інсайт – натхненні музикою ми можемо творити і жити. Як музика спонукає до креативного мислення і впливає на самих музикантів.

інтимна сторона музики – сексуальність та уява; якими музичними засобами композитори провокують.

Наступні теми плануються про емоційний музичний інтелект, звукотерапію, редукцію тривожності за допомогою музичного пережиття, особливості акустичних вражень.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news