logo
05/05
04/05
2 ...

Зеленський у Львові відвідав поранених у госпіталі та вшанував полеглих на Личаківському цвинтарі

03-03-2023 13:131046

Зеленський у Львові відвідав поранених у госпіталі та вшанував полеглих на Личаківському цвинтарі
Фото: пресслужба ЛОВА

Президент України Володимир Зеленський перебуває сьогодні з візитом у Львові.

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, Зеленський відвідав один із госпіталів, де лікуються поранені українські захисники, які воювали, зокрема, на Бахмутському напрямку. Він поспілкувався з військовими й побажав їм якнайшвидшого одужання.

«Дякую вам за службу, за героїчний захист нашої батьківщини. Бажаю вам швидкого одужання», – сказав Зеленський.

Президент вручив військовослужбовцям державні нагороди. Зокрема, мінометники, стрільці, зенітники, гранатометники, бойові медики отримали ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та «За мужність» ІІІ ступеня.

Як розповіли Зеленському, з метою надання високоспеціалізованої медичної допомоги українським захисникам налагоджено співпрацю медустанови з провідними фахівцями найкращих клінік США та Великої Британії щодо впровадження сучасних малоінвазивних та високотехнологічних оперативних втручань у галузі пластичної та реконструктивної хірургії, а також новітніх методів реабілітаційної медицини. Крім того, працівники медичної служби регулярно проводять заняття з тактичної медицини з чинними військовослужбовцями.

За надання кваліфікованої медичної допомоги воїнам Глава держави відзначив орденами Данила Галицького представників Медичних сил Збройних Сил України.

Також Володимир Зеленський з Оленою Зеленською, Президентом Латвії Егілсом Левітсом і першою леді Андрою Левіте вшанували пам’ять наших полеглих героїв.

«Ніколи не забудемо захисників і захисниць, які віддали життя за нашу свободу та незалежність. Пам’ятаємо про страшну ціну, яку платить наш народ за вільне й мирне майбутнє. Вічна пам’ять і слава нашим воїнам!», – зазначив Президент на сторінці у Фейсбук. 

На сторінці керівника Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павла Ткачука також викладені фото із заходів на Лчиаківському цвинтарі.

Нагадаємо, що це другий візит Президента України на Львівщину від початку 2023 року. У січні він зустрівся з Президентами Польщі та Литви під час другого саміту Люблінського трикутника. Тоді ж Глава держави провів нараду щодо безпекової ситуації у північно-західних областях України.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news