logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Христина Соловій презентувала кліп до саундтреку з мультфільму «Мавка. Лісова пісня» (ВІДЕО)

10-03-2023 18:51815

Христина Соловій презентувала кліп до саундтреку з мультфільму «Мавка. Лісова пісня» (ВІДЕО)

Творці анімаційної стрічки «Мавка. Лісова пісня» (студія Animagrad (FILM.UA Group) і Христина Соловій представляють кліп на емоційний саундтрек до мультфільму – «Лісова пісня».

В анімаційному фільмі «Мавка. Лісова пісня» саундтрек у виконанні Христини Соловій лунає у завершальній сцені фільму та допомагає глядачам яскравіше відчути емоції від перегляду.
Христина є авторкою слів, а також композиторкою «Лісової пісні».

«Лісова пісня» Лесі Українки — моя настільна книга ще з дитинства, я була кільканадцять разів на виставі у театрі Курбаса. Образ Мавки — мій улюблений в українському бестіарії. І я мала мрію бути причетною до створення нової культурної спадщини України, яка є триб’ютом Лесі Українці. Мені важливо бути у цьому процесі співтворцем. Переглядаючи робочі матеріали мультфільму, я розуміла, що в анімаційному фільмі історія й образ Мавки зовсім інші, ніж у першоджерелі драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», себто її повне переосмислення. Відтак, я бачила своїм завданням написати пісню, лірика і музика якої буде натхненна Лесиними поезіями та стилем словопису», — поділилася Христина емоціями від роботи над саундтреком для анімаційного фільму.

Слухайте композицію на усіх музичних платформах, дивіться відео на YouTube-каналі.

Український мультфільм «Мавка. Лісова пісня» вийшов у прокат 2 березня.

Leopolis.news