У Польщі викрили мережу російських шпигунів, які діяли поблизу українського кордону

http://leopolis.news/post/81905/u-polshchi-vykryly-mereju-rosiyskyh-shpyguniv-yaki-diyaly-poblyzu-ukranskogo-kordonu

15/03/2023

Про це повідомляють польські ЗМІ.

За даними радіо RMF, шість осіб, затриманих польськими спецслужбами, є іноземцями з-за східного кордону Польщі, які мали працювати на замовлення російських спецслужб.

ABW затримали їх у зв’язку з виявленням на важливих трасах і залізничних вузлах прихованих камер, які знімали рух на коліях і передавали зображення в мережу. В основному це стосувалося ділянок залізничних шляхів у Підкарпатському воєводстві. Серед іншого, біля аеропорту в Ясьонці, що біля Ряшева. Не секрет, що наразі це головний пункт перевалки західної зброї та боєприпасів для України.

Через цю ситуацію співробітники польських спецслужб і поліції були приведені в режим підвищеної готовності: наряди приділяють особливу увагу забезпеченню стратегічно важливих залізничних шляхів у Польщі, а також посилено охорону ключових об’єктів критичної інфраструктури.

Деякі ЗМІ повідомляють, що учасники шпигунської мережі могли готуватися до диверсійної діяльності. «У четвер міністр-координатор і керівник Міністерства внутрішніх справ та адміністрації РП Маріуш Камінський зробить заяву для ЗМІ», – повідомляє, уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин.

Зазначимо також, що біля аеропорту Ряшева знаходиться велика база американських військ. 

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news