logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Трагедія у львівському виші: курсант-другокурсник застрелився у наряді

20-03-2023 10:252429

Трагедія у львівському виші: курсант-другокурсник застрелився у наряді

У Львівському державному університеті внутрішніх справ сталась трагедія: курсант 2-го курсу, ймовірно, наклав на себе руки.

В офіційному повідомленні університету сказано, що проводиться розслідування без уточнення, що саме сталось:

«Колектив університету висловлює щирі співчуття рідним, близьким та друзям загиблого здобувача вищої освіти. Сумуємо разом із вами та поділяємо ваш біль.

Всі обставини події з'ясовують правоохоронці в рамках розпочатого кримінального провадження. Крім того, за фактом смерті курсанта 2-го курсу проводиться службове розслідування».

Натомість, як повідомляє Тelegtam-канал Cadet-Info із посиланням на інших курсантів, трагедія трапилась у неділю, 19 березня.

«Подія сталась сьогодні під час перебування курсанта в наряді, він застрелився з АКС-74У (зброю курсантам видають під час добових чергувань на окремих постах)», – йдеться у повідомленні.

Зі слів курсантів, загиблий залишив записку, в якій вказав причини свого вчинку та детально розписав ситуацію про керівників та факультет, проте записка десь зникла.

«Причиною даного випадку курсанти зазначають погрози декана факультету у бік курсанта.
Гнатюк (прізвище декана) погрожував, що до кінця випуску свого (ще більше півтори роки) курсант буде перебувати на каразмі та без звільнень. Слід зазначити, що саме в цей наряд на передодні хлопця поставив саме Гнатюк. Причиною цього слугувала відмова курсанта від постійних публікацій активності факультету у соціальних мережах», – йдеться у повідомленні.

В даний момент на місці подій працюють відповідні органи та встановлюються всі причини смерті курсанта.

Leopolis.news